Et DYTT ut av sofaen i ordets rette forstand!

På laget Tipp topp FBA finner vi kollegene Ørjan Hagen og Chris Andre Johnsen som jobber ved Universitetet i Nordland (UiN). De nådde frem til Mount Everest som første lag og er nå på vei videre mot Annapurna 1.

Ørjan jobber som førsteamanuensis ved fakultetet for biovitenskap og akvakultur ved Universitetet i Nordland. Her driver han både med undervisning og forskning. Chris jobber ved samme fakultet.

144 påmeldte fra UiN

De har begge vært med på en “dytt-konkurranse” tidligere, noe som ga mersmak. Fra Universitetet i Nordland er det hele 144 påmeldte deltakere til høstens konkurranse! Ørjan forteller at universitetet er opptatt av mosjon og trim for å forebygge diverse helseplager og sykefravær blant ansatte.

– Det er en kjent sak at det er en del rygg og nakke problemer blant administrative ansatte og akademikere på grunn av mye og ensformig kontorarbeid. Oppfordringen til å bli med på årets konkurranse kom fra sentraladministrasjonen og jeg valgte derfor å melde meg på som i fjor.

Aktiv med familien

Ørjan anser ikke seg selv som en spesielt aktiv person. Han er ikke medlem av noe treningsstudio, bedriver ikke noen form for lagidrett og er heller ingen stor tilhenger av jogging. Hvordan klarer han da å “sanke” så mange skritt? Hittil i konkurranseperioden har han holdt seg aktiv sammen med sin sønn og kone.

– Dette betyr at det har blitt en god del turer med bæremeis i skogen rundt i området hvor vi bor. 17-18 kg på ryggen i kupert terreng er god trening det!

Videre forteller han at Chris er hakket mer aktiv enn han selv, noe som gjenspeiles i Dytt sin skrittstatistikk.

 – Chris jogger og sykler en del og holder seg aktiv på den måten. Men vi er begge veldig glad i å bruke naturen!  I og med at Chris er litt mer aktiv enn meg så prøver jeg å ikke være den som drar i negativ retning. Dette fører til at jeg presser meg litt ekstra.

“Sanker” skritt på rypejakt

På en typisk hverdag (avhengig av været) ligger guttene på pluss/minus 20 000 skritt og det er for det meste snakk om gåing, jogging og litt sykling. Så langt i årets konkurranse er det i helgene at de virkelig har “sanket” skritt.

Vi er begge lidenskapelig interessert i rypejakt og på en 12-13 timers jakttur er det mulig å komme opp i 100 000 skritt. Dersom vi i tillegg går begge dagene, noen vi har gjort (takket være veldig snille samboere), så blir det fort snakk om ganske store tall, forteller Ørjan.

 Mer bevisst på å holde seg aktiv

Dytt har påvirket hverdagen til Ørjan på en veldig positiv måte. Han er mer bevisst på å være ute og i aktivitet sammen med familien.

– Når jeg ikke er på småviltjakt i helgene så passer jeg på å være på marketur i lag med min lille Trym og Ellen. I og med at vinteren er like rundt hjørnet her oppe i nord og jakta legges på hylla blir det mer kvalitetstid med familien.

Begge guttene liker konseptet til Dytt og Ørjan merker resultater– Det jeg liker mest ved konkurransen er at Dytt virkelig har blitt ett DYTT ut av sofaen i ordets rette forstand!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: